Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνική ανάκαμψη ευρώ στο 1,50 δολάριο

Τεχνική ανάκαμψη μετά τη "βουτιά" κάτω από το 1,50 δολ. εξαιτίας των ευρωπαϊκών επιτοκίων αλλά και των εχθροπραξιών Ρωσίας - Γεωργίας σημειώνει το ευρώ.

Τεχνική ανάκαμψη μετά τη "βουτιά" κάτω από το 1,50 δολ. εξαιτίας των ευρωπαϊκών επιτοκίων αλλά και των εχθροπραξιών Ρωσίας - Γεωργίας σημειώνει το ευρώ.

Οι αναλυτές εκτιμούν, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ότι θα επιχειρηθεί βραχυπρόθεσμη σταθεροποίηση κοντά στο 1,52 δολάριο, πάντως οι θεμελιώδεις προοπτικές δείχνουν ότι σύντομα το ευρώ θα σημειώσει πτωτική πορεία.

Νωρίτερα, το ευρωπαϊκό νόμισμα διολίσθησε στα χαμηλότερα επίπεδα πέντε μηνών έναντι του δολαρίου, εξαιτίας της επέκτασης των εχθροπραξιών Ρωσίας - Γεωργίας, που εγείρει ανησυχίες για την ευρωπαϊκή σταθερότητα. Το ενιαίο νόμισμα διολίσθησε στα χαμηλότερα επίπεδα δύο μηνών και έναντι του γεν.

Η κάμψη του ευρώ ξεκίνησε από την Πέμπτη, όταν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα άφησε να εννοηθεί ότι θα αποφύγει περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων, και διαμορφώθηκε την Παρασκευή σε απόσταση αναπνοής από το 1,50 δολάριο.

Το ευρώ διαμορφώθηκε έως το 1,4907 δολάριο, στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη Φεβρουαρίου και αυτή την ώρα βρίσκεται στο 1,4980 δολάριο, έναντι 1,5005 την Παρασκευή.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής το ενιαίο νόμισμα σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση οκτώ ετών έναντι του δολαρίου.

Το ενιαίο νόμισμα αποδυναμώθηκε στα 164,97 γεν, από 165,38 γεν.

Σύμφωνα, δε, με το Τμήμα Αναλύσεων Διεθνών Αγορών της Alpha Bank, η διολίσθηση του ευρώ οφείλεται και στο γεγονός ότι οι traders θεωρούν πως "έχουν παρέλθει τα χειρότερα για την αμερικανική οικονομία, ενώ παράλληλα εντείνεται η ανησυχία για την ευρωπαϊκή οικονομία".

Παράλληλα, οι αναλυτές της Alpha τονίζουν ότι αρνητικά επηρεάζει το ευρώ η πολεμική σύρραξη Ρωσίας - Γεωργίας, καθώς αποτελεί το βασικό αποθεματικό νόμισμα στην περιοχή. Εντολές πώλησης ευρώ εντοπίζονται στην περιοχή του 1,5100 δολ. H διακύμανση του ευρώ εκτιμάται από 1,4910 έως 1,5100 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v