Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση ευρώ έναντι γεν –«Μαζεύεται» το carry-trade

Στα υψηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων κινείται το γεν έναντι του ευρώ, με κέρδη επί 5η συνεδρίαση, καθώς οι traders μειώνουν τις θέσεις carry-trade.

Στα υψηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων κινείται το γεν έναντι του ευρώ, καθώς η διολίσθηση της οικονομικής ανάπτυξης και των χρηματιστηρίων διεθνώς, υποχρεώνει τους traders να μειώσουν τις θέσεις carry-trade, δηλαδή των χρηματοδοτούμενων με γεν αγορών ενεργητικών υψηλότερης απόδοσης.

Τα μεγαλύτερα κέρδη αποκομίζει το ιαπωνικό νόμισμα έναντι του δολαρίου Αυστραλίας και δολαρίου Νέας Ζηλανδίας, που αποτελούν από τα πιο ευνοούμενα carry-trade, καθώς οι «παίκτες» πιστεύουν ότι οι δύο χώρες θα μειώσουν τα επιτόκια.

Το δολάριο επίσης ενισχύεται έναντι του ευρώ κατόπιν της ανακοίνωσης έντονης πτώσης των λιανικών πωλήσεων στην Γερμανία, που υπονομεύει τις προοπτικές αύξησης των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Το γεν ενισχύεται επί 5η ημέρα έναντι του ευρώ και διαμορφώνεται στα 167,35 γεν ανά ευρώ. Το δολάριο αποδυναμώνεται στα 107,54 γεν από 107,91, ενώ το ευρώ υποχωρεί στα 1,5564 δολάρια από 1,5603 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v