Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη δολαρίου κατόπιν των δηλώσεων Paulson

Στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων εβδομάδων διαμορφώνεται το δολάριο έναντι του γεν, μετά τις «δηλώσεις συμπαράστασης» του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, κ. Henry Paulson.

Στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων εβδομάδων διαμορφώνεται το δολάριο έναντι του γεν, μετά τις «δηλώσεις συμπαράστασης» του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, κ. Henry Paulson, και την προειδοποίηση του διοικητή της Federal Reserve Φιλαδέλφειας ότι θα πρέπει να αυξηθούν τα επιτόκια.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι περιμένει έγκριση από το Κογκρέσο για το σχέδιο διάσωσης των υπηρεσιών στεγαστικής πίστης Fannie Mae και Freddie Mac, το οποίο θα προσφέρει εκτόνωση από τις επιπτώσεις της πιστωτικής κρίσης.

Το «πράσινο νόμισμα» αναρριχήθηκε σε υψηλό δύο εβδομάδων έναντι του ευρώ και του ελβετικού φράγκου. Το γεν διολίσθησε σε αρνητικό ρεκόρ έναντι του ευρώ στα 169,96 γεν, καθώς οι μετοχές ανακάμπτουν, ενθαρρύνοντας τους επενδυτές σε carry trade με το γεν.

Το δολάριο διαμορφώθηκε στα 107,04 γεν το πρωί στο Λονδίνο, έναντι 107,33 γεν χθες στη Νέα Υόρκη. Το ευρώ διαμορφώνεται στο 1,5745 δολάριο από 1,5783 δολάριο χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v