Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι για ευρώ στο 1,6036 δολάριο

Νέο ιστορικό ρεκόρ έναντι του δολαρίου κατέκτησε το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, καθώς άγγιξε το 1,6036 δολάριο, αφού πληθαίνουν οι ανησυχίες για επιδείνωση της κρίσης στην πιστωτική αγορά των ΗΠΑ.

Νέο ιστορικό ρεκόρ έναντι του δολαρίου κατέκτησε το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, καθώς άγγιξε το 1,6036 δολάριο, αφού πληθαίνουν οι ανησυχίες για επιδείνωση της κρίσης στην πιστωτική αγορά των ΗΠΑ.

Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε και σε χαμηλό 25 ετών έναντι του δολαρίου Αυστραλίας, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι τα χρέη της Fannie Mae και της Freddie Mac θα συνεχίσουν να διογκώνονται, ακόμη και μετά τη συντονισμένη παρέμβαση της Fed και του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

"Οι αγορές αντιδρούν αρνητικά στη δυναμική επιστροφή της πιστωτικής κρίσης στις ΗΠΑ και όπως είναι φυσικό αυτό πλήττει σε μεγάλο βαθμό το δολάριο", σημειώνει στο πρακτορείο Bloomberg ο κ. Roberto Mialich, στρατηγικός αναλυτής της Unicredit Markets & Investment Banking.

Το ευρώ έφτασε έως και το επίπεδο του 1,6036 δολαρίου, δηλαδή κατέκτησε νέο ιστορικό υψηλό, με το προηγούμενο να είναι 1,6019 δολάριο (το είχε αγγίξει στις 22 Απριλίου).

Σύμφωνα με τον κ. Mialich, το ευρώ μπορεί να διαμορφωθεί μεταξύ του 1,62 και του 1,63 δολαρίου εντός του επόμενου μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v