Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα macro των ΗΠΑ πιέζουν το δολάριο

Με εβδομαδιαίες απώλειες διαμορφώνεται το δολάριο έναντι του ευρώ, εξαιτίας των αρνητικών στατιστικών δεδομένων για την αμερικανική οικονομία. Στο 1,57 η ισοτιμία του δολαρίου με το κοινό νόμισμα.

Με εβδομαδιαίες απώλειες διαμορφώνεται το δολάριο έναντι του ευρώ, εξαιτίας των αρνητικών στατιστικών δεδομένων για την αμερικανική οικονομία, στα οποία προβλέπεται να προστεθεί σήμερα η διολίσθηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στα χαμηλότερα επίπεδα 28 ετών.

Τα αρνητικά macro ενισχύουν την άποψη ότι η Federal Reserve θα αποφύγει να αυξήσει τα επιτόκια κατά τη φετινή χρονιά.

Οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ κ. Henry Paulson ότι "θα περάσει καιρός" έως ότου σταθεροποιηθούν οι αγορές επέτειναν τις πιέσεις, αλλά η προοπτική κυβερνητικής «διάσωσης» των στεγαστικών υπηρεσιών Fannie Mae και Freddie Mac περιορίζει τις απώλειες.

Το δολάριο κινείται στο 1,5782 έναντι του ευρώ στο Λονδίνο από 1,5788 χθες. Το ευρώ ενισχύθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης έως το 1,5801 δολάριο.

Η πλειονότητα των αναλυτών εκτιμά ότι η Fed θα κρατήσει τα επιτόκια σταθερά στο 2% κατά την επόμενη συνεδρίαση στις 5 Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v