Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ιστορικό ρεκόρ για το ευρώ στα 1,5913 δολάρια

Νέα ιστορικά ρεκόρ έναντι τόσο του δολαρίου όσο και της στερλίνας κατέκτησε το ευρώ, καθώς η αγορά προεξοφλεί ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στην σημερινή της συνεδρίαση.

Νέα ιστορικά ρεκόρ έναντι τόσο του δολαρίου όσο και της στερλίνας κατέκτησε το ευρώ, καθώς η αγορά προεξοφλεί ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στην σημερινή της συνεδρίαση, ενώ προβλέπει μείωσή τους από την BoE.

Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στα 1,5913 δολάρια, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδό του από την «εισαγωγή» στις αγορές και στις 80,29 πένες ανά στερλίνα.

Οι αναλυτές θεωρούν ως δεδομένο ότι τα ευρωπαϊκά επιτόκια θα παραμείνουν αμετάβλητα, στο 4% (υψηλό έξι ετών), έως και τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το πρακτορείο Bloomberg, εξαιτίας και της συνεχιζόμενης ενίσχυσης του πληθωρισμού στην ευρωζώνη.

Αντίθετα προβλέπουν ότι η BoE θα προχωρήσει σε μείωσή τους, σήμερα, κατά 25 μονάδες βάσης στο 5%, ενώ και η Fed θα πραγματοποιήσει ανάλογη κίνηση στην τακτική της συνεδρίαση στις 29 και 30 Απριλίου.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v