Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση δολαρίου εν αναμονή Bernanke

Σταθεροποιητικά κινείται το δολάριο εν αναμονή της σημαντικής ομιλίας του διοικητή της Federal Reserve, Ben Bernanke, ενώπιον της μικτής οικονομικής επιτροπής των ΗΠΑ.

Σταθεροποιητικά κινείται το δολάριο εν αναμονή της σημαντικής ομιλίας του διοικητή της Federal Reserve, Ben Bernanke, ενώπιον της ενιαίας οικονομικής επιτροπής των ΗΠΑ.

Το πράσινο νόμισμα αποκομίζει ελαφρά κέρδη έναντι του γεν στα 101,83 γεν (+0,1%) καθώς το ιαπωνιό νόμισμα παραμένει υπό πίεση μετά την αναθέρμανση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για ριψοκίνδυνες επενδύσεις.

Το ευρώ ενισχύεται 0,1% έναντι του δολαρίου στα 1,5644 δολάρια, ενώ η στερλίνα ενισχύεται 0,3% στα 1,9831 δολάρια. Το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί 0,1% στα 1,0104 ελβετικά φράγκα.

Ο κ. Bernanke θα καταθέσει ενώπιον της μικτής οικονομικής επιτροπής γερουσίας και βουλής για την κατάσταση της οικονομίας και της χρηματοοικονομικής κρίσης.

Οι δηλώσεις του θα δημιουργήσουν εικόνα για την πιστωτική πολιτική της Fed και ενδέχεται να εμπνεύσουν κερδοσκοπικές πωλήσεις στα χρηματιστήρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v