Κοντά σε υψηλό τριμήνου κρατιέται το δολάριο

Το ευρώ παρέμεινε σταθερό στα 1,0823 δολ. την Παρασκευή, σημειώνοντας σημαντική πτώση από περίπου 1,12 δολάρια πριν από έναν μήνα. Η στερλίνα, στα 1,298 δολάρια, έχει πέσει σχεδόν 3% χαμηλότερα αυτόν τον μήνα. Πιεσμένο το γεν.

Κοντά σε υψηλό τριμήνου κρατιέται το δολάριο

Ο βασικός δείκτης του δολαρίου που μετρά την ισοτιμία έναντι ενός καλαθιού βασικών διεθνών νομισμάτων, σημείωσε μικρή μεταβολή στο 104,03 μετά την άνοδο σε υψηλό τριών μηνών την Τετάρτη.

Το ευρώ παρέμεινε σταθερό στα 1,0823 δολάρια την Παρασκευή, σημειώνοντας σημαντική πτώση από περίπου 1,12 δολάρια πριν από έναν μήνα. Η στερλίνα, στα 1,298 δολάρια, έχει πέσει σχεδόν 3% χαμηλότερα αυτόν τον μήνα.

Τα μάτια στην Ιαπωνία

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κυβερνών Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Ιαπωνίας, το οποίο θέλει η κεντρική τράπεζα BoJ να αυξήσει τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια, μπορεί να χάσει την πλειοψηφία και πρέπει να συνασπιστεί με κόμματα της αντιπολίτευσης που υποστηρίζουν να συνεχιστεί η νομισματική τόνωση.

Το γεν παρέμεινε σταθερό στα 151,87 ανά δολάριο, αφού οι Ιάπωνες αξιωματούχοι προειδοποίησαν τους κερδοσκόπους να μην στοιχηματίσουν ενάντια στο νόμισμα, που έχει εξασθενήσει ραγδαία από το 141 περίπου στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Άσχημος μήνας για τη στερλίνα

Η βρετανική λίρα βρίσκεται σε πορεία να κλείσει τον χειρότερο μήνα από τον Σεπτέμβριο του 2023 έναντι του δολαρίου.

Η στερλίνα έχει χάσει 2,9% μέχρι στιγμής τον Οκτώβριο. Ξεκίνησε τον μήνα στα 1,3370 δολάρια, αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκεται σχεδόν τέσσερα σεντς χαμηλότερα στα 1,298 δολάρια.

Αποδυναμώθηκε καθώς οι trader περίμεναν ταχύτερες μειώσεις επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας και οι νευρικοί επενδυτές αναζήτησαν την ασφάλεια του δολαρίου λόγω γεωπολιτικών φόβων.

Η αβεβαιότητα για τον προϋπολογισμό της επόμενης εβδομάδας μπορεί επίσης να πιέσει τη στερλίνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v