Γιατί διατηρεί τη δύναμή του το δολάριο

Το ευρώ χάνει 0,1% στο 1,0850, αφού οι τιμές παραγωγού της Γερμανίας υποχώρησαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Σεπτέμβριο, μειούμενες κατά 1,4% σε ετήσια βάση, αντί του 1,0% που αναμενόταν.

Γιατί διατηρεί τη δύναμή του το δολάριο

Θετικά κινείται το δολάριο, διατηρώντας την πρόσφατη δύναμή του, καθώς οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ πλησιάζουν και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι αυξάνεται η πιθανότητα επικράτησης του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός καλαθιού έξι άλλων νομισμάτων, διαπραγματευόταν 0,2% υψηλότερα στα 103,462, αφού κατέγραψε κέρδη περίπου 0,6% την περασμένη εβδομάδα.

Το δολάριο παρέμεινε κοντά στα υψηλότερα επίπεδά του εδώ και πάνω από δύο μήνες, ενισχυμένο από την αυξανόμενη πεποίθηση ότι τα αμερικανικά επιτόκια θα μειωθούν με βραδύτερο ρυθμό από ό,τι αρχικά αναμενόταν, ιδίως καθώς τα πρόσφατα στοιχεία έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει σχετικά υγιής.

Το CME Fedwatch έδειξε ότι οι traders έχουν σε μεγάλο βαθμό εδραιώσει μια μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ τον Νοέμβριο.

Στην Ευρώπη, η ισοτιμία EUR/USD υποχώρησε κατά 0,1% στο 1,0850, αφού οι τιμές παραγωγού της Γερμανίας υποχώρησαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Σεπτέμβριο, μειούμενες κατά 1,4% σε ετήσια βάση, αντί του 1,0% που αναμενόταν.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v