Θέση για περισσότερο πόνο παίρνουν οι traders του ευρώ

Η χειρότερη εβδομαδιαία πτώση του ευρώ από τον Ιούλιο στις αγορές option. Οι traders στοιχηματίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια την επόμενη εβδομάδα.

Θέση για περισσότερο πόνο παίρνουν οι traders του ευρώ

Οι αγορές option σημειώνουν τη χειρότερη εβδομαδιαία υποχώρηση του ευρώ από τον Ιούλιο, καθώς οι traders στοιχηματίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια την επόμενη εβδομάδα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα αμφισβήτησε το αφήγημα ότι η ΕΚΤ θα μείνει πίσω από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στη μείωση των επιτοκίων - μειώνοντας την ελκυστικότητα του κοινού νομίσματος. Οι traders προετοιμάζονται για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αργότερα σήμερα Πέμπτη που θα μπορούσε να αυξήσει την πίεση στο ευρώ.

Μετά τα στοιχεία για τους μισθούς στις ΗΠΑ, τα hedge funds έσπευσαν να αυξήσουν την αρνητική έκθεση στο ευρώ σε εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με traders FX που γνωρίζουν τις συναλλαγές και ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή δεν είναι εξουσιοδοτημένοι να μιλήσουν δημοσίως.

Το ευρώ διαπραγματεύεται σήμερα κοντά στα 1,0950 δολάρια, κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Αυγούστου. Τα στοιχεία από την Depository Trust & Clearing Corporation δείχνουν ότι οι traders τοποθετούνται για μια πιο αδύναμη κίνηση προς τη γραμμή του 1,08 δολαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε περισσότερες νέες θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο, διαψεύδοντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Ειδικότερα, τον Σεπτέμβριο προστέθηκαν 254.000 νέες θέσεις εργασίας, έναντι 159.000 τον Αύγουστο. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στις 140.000. 

Εν τω μεταξύ, το ποσοστό ανεργίας σημείωσε νέα πτώση στο 4,1% από 4,2% τον Αύγουστο. Τον Ιούλιο βρισκόταν στο 4,3%. 

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v