Το ράλι της στερλίνας έχει ακόμη δρόμο

Η Bank of America και η Barclays αναμένουν ότι η βρετανική λίρα, η οποία σήμερα διαπραγματεύεται γύρω στo 1,3416 δολάριo, θα ανέλθει στo 1,35 δολάριo μέχρι το τέλος του έτους.

Το ράλι της στερλίνας έχει ακόμη δρόμο

Η στερλίνα πρόκειται να σημειώσει περαιτέρω κέρδη, ακόμη και μετά την εντυπωσιακή πρόσφατη πορεία της, χάρη στην εύρωστη βρετανική οικονομία και την επιφυλακτικότητα της Τράπεζας της Αγγλίας όσον αφορά τη μείωση των επιτοκίων, λένε οι επενδυτικές τράπεζες.

Η Bank of America και η Barclays αναμένουν ότι η στερλίνα, η οποία σήμερα διαπραγματεύεται γύρω στo 1,3416 δολάριo, θα ανέλθει στo 1,35 δολάριo μέχρι το τέλος του έτους. Η Goldman Sachs έχει στόχο τιμής τo 1,40 δολάριo για τους επόμενους 12 μήνες.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η στερλίνα είχε την καλύτερη απόδοση από την ομάδα G10 των πιο ισχυρά εμπορεύσιμων νομισμάτων φέτος, κερδίζοντας πάνω από 5% έναντι του δολαρίου και 4% έναντι του ευρώ. Έχει σημειώσει ισχυρή άνοδο από τα τέλη Απριλίου, όταν έπεσε για λίγο κάτω από τo 1,23 δολάριo.

H λίρα βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδό της από την ψηφοφορία του Ηνωμένου Βασιλείου το 2016 για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι μόνο περίπου 2% χαμηλότερα από ό,τι την παραμονή του δημοψηφίσματος.

Το ευρώ αλλάζει χέρια στο 1,11 δολάριο, ο δείκτης δολαρίου έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων ενισχύεται 0,3%, στα 100,84

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v