Υποχωρεί το δολάριο μετά τη μείωση επιτοκίων

Το ευρώ κερδίζει 0,4%, στο 1,116 δολάριο και η στερλίνα 0,3%, στο $1,326.

Υποχωρεί το δολάριο μετά τη μείωση επιτοκίων

Το δολάριο υποχωρεί μετά τη μεγαλύτερη από το συνηθισμένο μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Η Fed ξεκίνησε την Τετάρτη τον κύκλο της νομισματικής χαλάρωσης με μείωση του επιτοκίου κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, η οποία, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Jerome Powell, είχε ως στόχο να δείξει τη δέσμευση των φορέων χάραξης πολιτικής να διατηρήσουν ένα χαμηλό ποσοστό ανεργίας τώρα που ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει.

Οι προσδοκίες είχαν διολισθήσει προς ένα ήπιο αποτέλεσμα τις ημέρες πριν από την απόφαση, με τις αγορές χρήματος να τιμολογούν περίπου 65% πιθανότητα μείωσης κατά 50 μονάδες βάσης (μ.β.) την Τετάρτη. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters έτειναν προς μια μείωση κατά 25 μονάδες βάσης.

Το ευρώ κερδίζει 0,4%, στο 1,116 δολάριο και η στερλίνα 0,3%, στο $1,326.

Την ίδια ώρα, ενισχύονται οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου σημειώνει άνοδο πάνω από μία μονάδα βάσης στο 3,70%. Η απόδοση του 2ετούς ήταν τελευταία λιγότερο από μία μονάδα βάσης υψηλότερα στο 3,61%.

Ηπια ανοδικά κινούνται και οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ενισχύεται μία μονάδα βάσης στο 2,20%, του αντίστοιχου ιταλικού διατηρείται στο 3,57% και του αντίστοιχου ελληνικού στο 3,18%.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v