Σε χαμηλό δυόμιση ετών το δολάριο έναντι της στερλίνας

Το αμερικανικό νόμισμα κυμάνθηκε κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 μηνών έναντι του ευρώ και υποχώρησε πιο κοντά στα επίπεδα που είχαν παρατηρηθεί τελευταία φορά τον Μάρτιο του 2022 έναντι της στερλίνας.

Σε χαμηλό δυόμιση ετών το δολάριο έναντι της στερλίνας

Το δολάριο υποχώρησε σε χαμηλό τριών εβδομάδων έναντι του γεν σήμερα Δευτέρα, καθώς η εμφατική ήπια στροφή του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ ήρθε σε έντονη αντίθεση με τον σταθερά hawkish τόνο του επικεφαλής της Τράπεζας της Ιαπωνίας Καζούο Ουέντα.

Το αμερικανικό νόμισμα κυμάνθηκε κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 μηνών έναντι του ευρώ και υποχώρησε πιο κοντά στα επίπεδα που είχαν παρατηρηθεί τελευταία φορά τον Μάρτιο του 2022 έναντι της στερλίνας, με τα σχόλια του επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας Άντριου Μπέιλι ότι είναι «πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη» όσον αφορά τον πληθωρισμό να σηματοδοτούν μια λιγότερο επιθετική στάση όσον αφορά τις μειώσεις των επιτοκίων από ό,τι η Fed.

Tο ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει πτώση 0,10% και διαμορφώνεται στα 1,1183 δολάρια. Το ευρώ βρίσκεται στα 160,7390 γεν και στις £0,8472. Η ισοτιμία του δολαρίου υποχωρεί 0,42 % έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 143,7640 γεν. Η στερλίνα έναντι του δολαρίου σημειώνει πτώση 0,15% και διαμορφώνεται στα 1,3197 δολάρια.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v