Στο πιο χαμηλό από την αρχή της χρονιάς το δολάριο

Εχει χάσει 2,2% έναντι ενός καλαθιού αντίπαλων νομισμάτων αυτό το μήνα - σε επίπεδο που έχει να δει από την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης του Ιανουαρίου - καθώς οι επενδυτές αναμένουν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει τα επιτόκια τον επόμενο μήνα.

Στο πιο χαμηλό από την αρχή της χρονιάς το δολάριο

Στο χαμηλότερο επίπεδο από την αρχή της χρονιάς προσγειώνεται το δολάριο, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για την έναρξη της μείωσης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και το ξεπούλημα του Αυγούστου που τρόμαξε τις αγορές εξασθένησε.

Το αμερικανικό νόμισμα έχει υποχωρήσει κατά 2,2% έναντι ενός καλαθιού αντίπαλων νομισμάτων αυτό το μήνα - σε επίπεδο που έχει να δει από την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης του Ιανουαρίου - καθώς οι επενδυτές αναμένουν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει τα επιτόκια τον επόμενο μήνα.

Το ασθενέστερο δολάριο έρχεται καθώς ο χρηματιστηριακός δείκτης S&P 500 έχει ανακτήσει σχεδόν το σύνολο των απωλειών του από τις αρχές Αυγούστου μετά την αδύναμη έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ και τους φόβους για επικείμενη ύφεση. Έκτοτε, οι πιο ήρεμες αγορές και τα πιο ανθεκτικά οικονομικά στοιχεία έχουν ωθήσει τους επενδυτές να επιστρέψουν στα «ριψοκίνδυνα» περιουσιακά στοιχεία.

Ο δείκτης δολαρίου, που μετρά το νόμισμα έναντι έξι σημαντικών αντιπάλων του, υποχωρεί οριακά στα 101,79.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v