Κινείται σε υψηλό εβδομάδας το δολάριο

Οι πιθανότητες η Fed να μειώσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης στην επόμενη συνεδρίαση στις 17-18 Σεπτεμβρίου περιορίστηκαν στο 54%, από 69% την προηγούμενη ημέρα, όπως προκύπτει από τα στοιχήματα των επενδυτών.

Κινείται σε υψηλό εβδομάδας το δολάριο

Το δολάριο κινείται κοντά στο υψηλό εβδομάδας έναντι άλλων σημαντικών νομισμάτων σήμερα, μετά τη μεγαλύτερη πτώση των αιτήσεων ανεργίας στις ΗΠΑ που περιόρισε τους φόβους για επικείμενη ύφεση.

Το αμερικανικό νόμισμα παρέμεινε σταθερό έναντι του ιαπωνικού γεν μετά από μια τριήμερη ανάκαμψη, υποστηριζόμενο από την άνοδο των αποδόσεων στα ομόλογα των ΗΠΑ.

Το γεν και το άλλο «ασφαλές» νόμισμα, το ελβετικό φράγκο παρέμειναν κοντά στα χαμηλά εβδομάδας, καθώς οι χρηματιστηριακές αγορές στην Ασία και την Ευρώπη ανέβηκαν, ενώ πιο ριψοκίνδυνα νομίσματα όπως το αυστραλιανό δολάριο και η στερλίνα σημείωσαν κέρδη.

Το δολάριο υποχωρεί 0,1% στα 147,175 γεν, κλείνοντας την εβδομάδα με άνοδο περίπου 0,5%, που θα ήταν η πρώτη εβδομαδιαία άνοδος του εδώ και έξι εβδομάδες. Έναντι του ελβετικού φράγκου, υποχώρησε 0,1% στα 0,8656 φράγκα, σε τροχιά εβδομαδιαίας ανόδου 1%.

Οι πιθανότητες η Fed να μειώσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης στην επόμενη συνεδρίαση στις 17-18 Σεπτεμβρίου περιορίστηκαν στο 54%, από 69% την προηγούμενη ημέρα, με μια μείωση 25 μονάδων βάσης να θεωρείται πλέον ότι έχει πιθανότητα 46%, σύμφωνα με το FedWatch Tool του Ομίλου CME.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v