Πτωτική πορεία για το γεν μετά από καθησυχαστικές δηλώσεις της BoJ

«Καθώς βλέπουμε έντονη αστάθεια στις εγχώριες και ξένες χρηματοπιστωτικές αγορές, είναι απαραίτητο να διατηρηθούν τα τρέχοντα επίπεδα νομισματικής χαλάρωσης προς το παρόν», δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής της κεντρικής τράπεζας.

Πτωτική πορεία για το γεν μετά από καθησυχαστικές δηλώσεις της BoJ

Το γεν υποχωρεί σήμερα αφότου αξιωματούχος της Τράπεζας της Ιαπωνίας υποβάθμισε τις πιθανότητες βραχυπρόθεσμης αύξησης των επιτοκίων, κατευνάζοντας τις ανησυχίες των επενδυτών ότι μια νέα άνοδος του ιαπωνικού νομίσματος θα μπορούσε να ταράξει ξανά τις παγκόσμιες αγορές όπως στις αρχές της εβδομάδας.

Το γεν υποχώρησε περίπου 2,5% στα 147,94 ανά δολάριο μετά τα σχόλια του αναπληρωτή διοικητή της BoJ Shinichi Uchida. Το δολάριο ενισχύθηκε κατά 1,7% στα 146,79 γεν.

«Καθώς βλέπουμε έντονη αστάθεια στις εγχώριες και ξένες χρηματοπιστωτικές αγορές, είναι απαραίτητο να διατηρηθούν τα τρέχοντα επίπεδα νομισματικής χαλάρωσης προς το παρόν», δήλωσε ο Uchida.

Οι παρατηρήσεις του, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τα επιθετικά σχόλια του κυβερνήτη Kazuo Ueda που έκανε την περασμένη εβδομάδα όταν η BοJ απροσδόκητα αύξησε τα επιτόκια.

Η κίνηση της της BοJ την περασμένη εβδομάδα οδήγησε τους επενδυτές να εγκαταλείψουν το κάποτε δημοφιλείς carry trade (δανεισμός σε γεν που έχει χαμηλά επιτόκια και επένδυση σε περιουσιακά στοιχεία που προσφέρουν υψηλότερες αποδόσεις).

«Νομίζω ότι γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι η στροφή της BOJ την περασμένη εβδομάδα θα μπορούσε να είναι ένα λάθος πολιτικής», δήλωσε ο Alvin Tan της RBC Capital Markets. «Η οικονομία της Ιαπωνίας είναι στην πραγματικότητα σε κακή κατάσταση, ειδικά η εγχώρια ζήτηση».

Ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ που μετρά το νόμισμα έναντι έξι μεγάλων νομισμάτων, σημείωσε άνοδο 0,15% στις 103,13 μονάδες, υποχωρώντας περαιτέρω από το χαμηλό επτά μηνών των 102,15 που άγγιξε τη Δευτέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v