Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα σχόλια της Fed ενισχύουν το δολάριο

Στο 1,069 δολάριο υποχωρεί το ευρώ. Αδύναμο το γεν, πάνω από τα 160 γεν ανά δολάριο, κοντά σε επίπεδα που έκαναν τις Αρχές να παρέμβουν για να στηρίξουν το νόμισμα τον Απρίλιο.

Τα σχόλια της Fed ενισχύουν το δολάριο

Το δολάριο σημείωσε άνοδο σήμερα Τετάρτη, ενισχυμένο από τα σχόλια των αξιωματούχων της Fed, ενώ η υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης επιβάρυνε το ευρώ.

Το δολάριο έλαβε ώθηση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Τρίτης, αφού η επικεφαλής της Fed Μισέλ Μπάουμαν δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αφήσει πιθανότατα τα επιτόκια σταθερά "για κάποιο χρονικό διάστημα", σε μια προσπάθεια να βοηθήσει στην αναχαίτιση του "αυξημένου" πληθωρισμού, προσθέτοντας ότι δεν αναμένει ότι η κεντρική τράπεζα θα μειώσει το κόστος δανεισμού το 2024.

Η Μπάουμαν επισήμανε ότι δεν είναι ακόμη " κατάλληλη" η μείωση των επιτοκίων, προσθέτοντας ότι παραμένει "πρόθυμη" να αυξήσει ακόμη περισσότερο τα επιτόκια εάν η πρόοδος στον πληθωρισμό καθυστερήσει ή αντιστραφεί.

Αδύναμο το γεν, πάνω από τα 160 γεν ανά δολάριο, κοντά σε επίπεδα που έκαναν τις Αρχές να παρέμβουν για να στηρίξουν το νόμισμα τον Απρίλιο, αυξάνοντας τις προσδοκίες ότι μπορεί να το κάνουν ξανά τώρα. 

Οπως σημειώνει το Bloomberg, το ιαπωνικό νόμισμα υποχωρεί 0,2%, στα 160,06 γεν ανά δολάριο, επεκτείνοντας τις απώλειες της φετινής χρονιάς στο περίπου 12%. 

Το τεράστιο χάσμα μεταξύ των επιτοκίων στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ έχει διατηρήσει την πίεση στο νόμισμα παρά τις προσπάθειες να ανακοπεί η διολίσθησή του.

Οι κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος:

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v