Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε χαμηλό μήνα το ευρώ

Το ευρώ υποχώρησε κατά 0,1%, στα 1,0699 δολάρια, αφού έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδό του από την 1η Μαΐου, στα 1,06678 δολάρια την Παρασκευή.

Κοντά σε χαμηλό μήνα το ευρώ

Σταθεροποιητικές κινήσεις για το δολάριο, ενώ το ευρώ διαπραγματευόταν γύρω από χαμηλά επίπεδα μηνός, καθώς η πολιτική αναταραχή στην Ευρώπη αύξησε το επίπεδο αβεβαιότητας μεταξύ των συναλλασσομένων, ενώ οι επενδυτές ανέμεναν περισσότερα στοιχεία για να εκτιμήσουν τη δύναμη της αμερικανικής οικονομίας.

Οι επενδυτές εξετάζουν τον κίνδυνο μιας δημοσιονομικής κρίσης στην καρδιά της ευρωζώνης, καθώς τα ακροδεξιά και αριστερά κόμματα κερδίζουν έδαφος ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, ασκώντας πίεση στην κεντρώα κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Ακόμη και μετά το βίαιο ξεπούλημα που υπέστησαν οι γαλλικές χρηματαγορές στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν σχεδιάζουν να συζητήσουν έκτακτες αγορές γαλλικών ομολόγων, δήλωσαν πέντε πηγές στο Reuters.

Το ευρώ υποχώρησε κατά 0,1% στα 1,0699 δολάρια, αφού έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδό του από την 1η Μαΐου στα 1,06678 δολάρια την Παρασκευή. Το νόμισμα κατέγραψε επίσης τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Απρίλιο, κατά 0,88% την περασμένη εβδομάδα.

Η στερλίνα υποχωρεί οριακά, στο 1,266 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v