Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Koντά σε υψηλό επτά εβδομάδων το δολάριο

Tα στοιχήματα για μειώσεις επιτοκίων από τη Fed μετατοπίζονται στον Μάιο. Το ερυώ υποχωρεί 0,2%, στο 1,078 δολάριο, ενώ η στερλίνα με ίδια κίνηση βρίσκεται στο $1,265.

Koντά σε υψηλό επτά εβδομάδων το δολάριο

Το δολάριο κινείται κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά εβδομάδων έναντι του ευρώ σήμερα Πέμπτη, αφού ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell δεν στήριξε την ιδέα μιας πρώτης μείωσης των επιτοκίων στις ΗΠΑ τον Μάρτιο.

Ο δείκτης του δολαρίου, που μετρά το νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών ομολόγων, συμπεριλαμβανομένων του ευρώ και του γεν, ενισχύεται 0,2%, στα 103,74.

Παραμένει κοντά στο πρόσφατο υψηλό των 103,82 που άγγιξε τη Δευτέρα αυτής της εβδομάδας και την Τρίτη της περασμένης εβδομάδας και δεν είχε προηγουμένως εμφανιστεί από τις 13 Δεκεμβρίου.

Το δολάριο έχει ενισχυθεί από τα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ που υποδηλώνουν ότι η Fed μπορεί να περιμένει περισσότερο πριν μειώσει τα επιτόκια.

Ο Πάουελ έδωσε άλλη μια ώθηση στο νόμισμα μέσα σε μια νύχτα, χαρακτηρίζοντας την περικοπή τον Μάρτιο «όχι τη βασική περίπτωση».

Το ερυώ υποχωρεί 0,2%, στο 1,078 δολάριο, ενώ η στερλίνα με ίδια κίνηση βρίσκεται στο $1,265.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v