Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε υψηλό έξι εβδομάδων το δολάριο

Ο δείκτης δολαρίου - που παρακολουθεί το νόμισμα έναντι έξι αντιπάλων, συμπεριλαμβανομένων του ευρώ και του γεν - κινείται σταθεροποιητικά, στα 103,14 μετά την άνοδο στο υψηλότερο από τις 13 Δεκεμβρίου, στα 103,82 στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Κοντά σε υψηλό έξι εβδομάδων το δολάριο

Κοντά σε υψηλό έξι εβδομάδων κυμαίνεται το δολάριο έναντι των μεγάλων ομολόγων του, καθώς ανεβαίνουν οι προσδοκίες που θέλουν τη Federal Reserve να μη βιάζεται να μειώσει τα επιτόκια ενόψει μιας ανθεκτικής οικονομίας των ΗΠΑ.

Το ιαπωνικό γεν ωστόσο σημείωσε άνοδο καθώς αυξήθηκαν οι προσδοκίες για έξοδο από τα μέτρα τόνωσης μόλις τον Μάρτιο, μετά από επιθετικά σχόλια από την Τράπεζα της Ιαπωνίας την Τρίτη.

Ο δείκτης δολαρίου - που παρακολουθεί το νόμισμα έναντι έξι αντιπάλων, συμπεριλαμβανομένων του ευρώ και του γεν - κινείται σταθεροποιητικά, στα 103,14 μετά την άνοδο στο υψηλότερο από τις 13 Δεκεμβρίου, στα 103,82 στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Η αγορά τιμολογεί περίπου 47% πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων τον Μάρτιο, από 80% περίπου πριν από δύο εβδομάδες.

Για το 2024, οι επενδυτές στοιχηματίζουν σε πέντε μειώσεις επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης. Πριν από δύο εβδομάδες περίμεναν έξι.

Η στερλίνα ενισχύεται 0,4%, με την ισοτιμία στο 1,274 δολάριο.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v