Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε χαμηλό έτους το δολάριο

Οι αγορές επικεντρώνονται στο τέλος του κύκλου σύσφιξης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ. To ευρώ ενισχύεται 0,1%, στο 1,124 δολάριο.

Κοντά σε χαμηλό έτους το δολάριο

Κοντά στο πιο χαμηλό σημείο της τελευταίας χρονιάς υποχωρεί το δολάριο, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν όλο και περισσότερο το άμεσο τέλος του κύκλου σύσφιξης της Federal Reserve.

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός καλαθιού έξι νομισμάτων, διαπραγματεύεται 0,1% χαμηλότερα στις 99,77, λίγο πάνω από το επίπεδο των 99,36 που παρατηρήθηκε νωρίτερα σήμερα, το πιο χαμηλό σημείο από τον Απρίλιο του 2022.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται ευρέως να αυξήσει τα επιτόκια για άλλη μια φορά κατά τη συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα, αλλά οι αγορές επικεντρώνονται στο τέλος του κύκλου σύσφιξης αφού οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ κατέγραψαν τη μικρότερη ετήσια άνοδο σε περισσότερα από δύο χρόνια την περασμένη εβδομάδα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το δολάριο να καταγράφει τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοσή του σε οκτώ μήνες, υποχωρώντας περισσότερο από 2% έναντι των μεγάλων αντιπάλων του.

  • To ευρώ ενισχύεται 0,1%, στο 1,124 δολάριο
  • Η στερλίνα με ίδια κίνηση βρίσκεται στο $1,309
  • Το δολάριο χάνει 0,3% έναντι του γεν, στα 138,20 γεν ανά δολάριο

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v