Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια το δολάριο εν αναμονή Πάουελ

Ο δείκτης δολαρίου, που μετρά την απόδοση του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι άλλων, κινείται ελαφρώς ανοδικά κατά 0,1% στις 104,63 μονάδες. Την περασμένη εβδομάδα σημείωσε εβδομαδιαία απώλεια για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο.

Ηπια το δολάριο εν αναμονή Πάουελ

Ηπια κινείται το δολάριο, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την κατάθεση του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, ενόψει της δημοσίευσης της έκθεσης για τις θέσεις εργασίας του Φεβρουαρίου στο τέλος της εβδομάδας, η οποία πιθανότατα θα επηρεάσει το πόσο ακόμη η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει τα επιτόκια.

Ο δείκτης δολαρίου, που μετρά την απόδοση του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι άλλων, κινείται ανοδικά κατά 0,1% στις 104,63 μονάδες. Την περασμένη εβδομάδα σημείωσε εβδομαδιαία απώλεια για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο.

Αφού προχώρησε σε μεγάλες αυξήσεις πέρυσι, η Fed αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις της, αλλά μια σειρά από ανθεκτικά οικονομικά δεδομένα τροφοδότησε τους φόβους της αγοράς ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να επιστρέψει στην επιθετική της πορεία.

Τα φώτα της δημοσιότητας θα είναι σταθερά στην έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Φεβρουαρίου που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή και στην κατάθεση του Πάουελ στο Κογκρέσο την Τρίτη και την Τετάρτη.

«Από όλες τις εκδηλώσεις αυτής της εβδομάδας, τα στοιχεία από την αγορά εργασίας θα είναι τα πιο σημαντικά», δήλωσε η αναλύτρια νομισμάτων της Rabobank, Jane Foley.

Το ευρώ διατηρείται στο 1,064 δολάριο, ενώ η στερλίνα χάνει 0,3% με την ισοτιμία στο $1,20.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v