Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζήτηση εξακολουθεί να έχει το δολάριο

Βρίσκεται σε πορεία για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών με άνοδο 0,8% μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα. Το ευρώ υποχωρεί οριακά στο $1,058.

Ζήτηση εξακολουθεί να έχει το δολάριο

Παραμένει σε ζήτηση το δολάριο, εν όψει της δημοσιοποίησης του αγαπημένου μέτρου της Fed για τον πληθωρισμό, με τα επιτόκια να παραμένουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός καλαθιού άλλων έξι νομισμάτων, διαπραγματεύεται 0,1% υψηλότερα στις 104,69, πολύ κοντά στο υψηλό σχεδόν επτά εβδομάδων των 104,78 που έφτασε την προηγούμενη συνεδρίαση.

Το δολάριο βρίσκεται σε τροχιά για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών, 0,8% υψηλότερα μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα. Το ευρώ υποχωρεί οριακά στο 1,058 δολάριο και η στερλίνα επίσης, στο $1,200.

Ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ των ΗΠΑ στο τέταρτο τρίμηνο αναθεωρήθηκε χαμηλότερα κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, αλλά τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν φέτος έδωσαν μια ισχυρότερη εικόνα της οικονομίας των ΗΠΑ.

Η πτώση στις εβδομαδιαίες αιτήσεις για ανεργία έδειξε ότι η αγορά εργασίας παρέμεινε σφιχτή, σε συνέχεια της εξαιρετικά ισχυρής έκθεσης για τις θέσεις εργασίας στην αρχή του μήνα, ενώ οι λιανικές πωλήσεις ήταν δυνατές και η επιχειρηματική δραστηριότητα ανέκαμψε σε υψηλό οκτώ μηνών τον Φεβρουάριο.

Όλα αυτά παρέχουν περισσότερο περιθώριο στα στελέχη της Fed να συνεχίσουν να αυξάνουν τα επιτόκια σε μια προσπάθεια να τιθασεύσουν τον πληθωρισμό, με την αγορά να αναμένει τουλάχιστον δύο, και πιθανώς τρεις, περισσότερες αυξήσεις κατά 25 μονάδες βάσης φέτος.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v