Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς μεγάλη εβδομαδιαία πτώση το δολάριο

Οι αγορές επικεντρώνονται πιο πολύ στους κινδύνους της αμερικανικής οικονομίας, παρά στους παγκόσμιους οικονομικούς κινδύνους και αυτό επιβαρύνει το δολάριο, τονίζουν οι αναλυτές. Παραίτηση Μάτις στις ΗΠΑ και απειλή «λουκέτου» στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες το Σαββατοκύριακο.

Προς μεγάλη εβδομαδιαία πτώση το δολάριο

Σε πορεία για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των τελευταίων 10 εβδομάδων είναι το δολάριο, καθώς η απειλή «λουκέτου» στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ και τα χαμηλότερα yields των αμερικανικών ομολόγων ρίχνουν το βάρος τους.

«Νομίζω ότι οι αγορές επικεντρώνονται πιο πολύ τώρα στους κινδύνους της αμερικανικής οικονομίας παρά στους παγκόσμιους οικονομικούς κινδύνους και αυτό επιβαρύνει το δολάριο», σημείωσε ο Thu Lan Nguyen, υπεύθυνος στρατηγικής FX της Commerzbank, στη Φρανκφούρτη.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να εγκρίνει τη χρηματοδότηση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών των ΗΠΑ την Πέμπτη, αυξάνοντας τον κίνδυνο για shutdown κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τζιμ Μάτις, υπέβαλε την παραίτησή του, διαμαρτυρόμενος για τον τρόπο με τον οποίον ο Αμερικανός Πρόεδρος συμπεριφέρθηκε σε συμμάχους και χειρίστηκε αντιπάλους όπως η Κίνα και η Ρωσία, μόλις μια ημέρα αφότου ο πρόεδρος δήλωσε πως θα αποσύρει τις δυνάμεις από τη Συρία.

Ο δείκτης δολαρίου με οριακή πτώση διαμορφώνεται στα 96,36, το ευρώ υποχωρεί 0,1% στο $1,1434, το δολάριο χαμηλότερα έναντι του γεν στα 111,14 γεν ανά δολάριο, ενώ η στερλίνα κινείται θετικά (+0,1%), στο $1,267.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v