Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην ασφάλεια του δολαρίου στρέφονται οι επενδυτές

Τα πιο αδύναμα στοιχεία επιχειρηματικής δραστηριότητας από την Κίνα και την ευρωζώνη αυξάνουν τους φόβους για την παγκόσμια οικονομία, κάνοντας το αμερικανικό νόμισμα πιο ελκυστικό.

Στην ασφάλεια του δολαρίου στρέφονται οι επενδυτές

Κοντά στο πιο υψηλό σημείο των τελευταίων 18 μηνών κινείται ο δείκτης δολαρίου τη Δευτέρα. Το νόμισμα κερδίζει στήριξη ως ασφαλές καταφύγιο εν μέσω αυξημένων ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση.

Τα πιο αδύναμα στοιχεία επιχειρηματικής δραστηριότητας από την Κίνα και την ευρωζώνη κρατούν τους επενδυτές μακριά από το ρίσκο. «Το δολάριο είναι ελκυστικό κατά τη διάρκεια περιόδων πίεσης της αγοράς», τονίζει ο Ray Attrill, επικεφαλής στρατηγικής συναλλάγματος της NAB στο Σίδνεϋ.

Εκτός από την παγκόσμια οικονομία, οι αγορές επικεντρώνονται και στην πορεία της αμερικανικής νομισματικής πολιτικής. Η Fed αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, μετά τη διήμερη συνεδρίαση της που ξεκινάει την Τρίτη.

Ο δείκτης δολαρίου -έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων- σημειώνει αρνητική ημερήσια κίνηση κατά 0,2%, στα 97,22, το ευρώ με κέρδη 0,24% φτάνει στο $1,1336, η στερλίνα ενισχύεται 0,2% στο $1,2608 ενώ το δολάριο κινείται σταθεροποιητικά έναντι του γεν, στα 113,35 γεν ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v