Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άλμα σε προ Brexit επίπεδα για τη στερλίνα

Η λίρα καταγράφει άλμα 1,33% έναντι του δολαρίου στο 1,3576, καθώς και τα ήπια μέλη της BoE κάνουν δηλώσεις για άνοδο επιτοκίων τους επόμενους μήνες. Η Βόρεια Κορέα έχει αποδυναμώσει το δολάριο.

Η στερλίνα εκτοξεύτηκε στα υψηλότερα επίπεδά της έναντι του δολαρίου από το δημοψήφισμα για την ευρωπαϊκή συμμετοχή, ενώ τα βρετανικά κυβερνητικά ομόλογα βυθίστηκαν καθώς ο Gertjan Vlieghe, μέλος της Τράπεζας της Αγγλίας, τροφοδότησε εικασίες για αύξηση επιτοκίων σε ορίζοντα μηνών.

Η βρετανική λίρα ενισχύεται κατά 1,33% έναντι του δολαρίου και διαπραγματεύεται στο 1,3576 δολάριο.

Ο Vlieghe, ο οποίος θεωρείται ήπιος μεταξύ των φορέων χάραξης πολιτικής, έκανε σχόλια που συνάδουν με την άποψη των «γερακιών» της επιτροπής νομισματικής πολιτικής. Ο τραπεζίτης ανέφερε σε συνέδριο πως η στιγμή πλησιάζει για μια άνοδο στα επιτόκια.

Η στερλίνα είναι αυτό τον μήνα το νόμισμα με τις καλύτερες επιδόσεις, μεταξύ των μεγαλύτερων στον κόσμο, καθώς τα σχόλια της BoE δείχνουν την προθυμία της να μην επηρεαστεί από την υποτονική ανάπτυξη μισθών και να αποσύρει τη νομισματική τόνωση που εφάρμοσε μετά το περσινό δημοψήφισμα.

Το ευρώ επίσης κινείται ανοδικά έναντι του δολαρίου, κατά 0,55%, στο 1,1985.

Ο δείκτης DXY που παρακολουθεί τις επιδόσεις του αμερικανικού νομίσματος υποχωρεί κατά 0,39% στις 91,70 μονάδες. Το δολάριο πλήττεται από την αναζωπύρωση των εντάσεων με τη Βόρεια Κορέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v