Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aνακάμπτει το δολάριο μετά το sell-off

Ο δείκτης US Dollar Index, ο οποίος παρακολουθεί τις κινήσεις του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι νομισμάτων, ενισχύεται 0,2% στις 91.522 μονάδες.

Το δολάριο κινείται υψηλότερα τη Δευτέρα, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά έτους στα οποία υποχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την απόφαση της Βόρειας Κορέας να μην προχωρήσει σε πυραυλική δοκιμή.

Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται 0,5% έναντι του ιαπωνικού γεν στα 108,42 γεν/δολάριο, υψηλότερα από το ναδίρ των 107,32 γεν που άγγιξε την Παρασκευή.

Ο δείκτης US Dollar Index, ο οποίος παρακολουθεί τις κινήσεις του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι νομισμάτων, ενισχύεται 0,2% στις 91.522 μονάδες. Την Παρασκευή είχε υποχωρήσει στις 91,011 μονάδες, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 2,5 ετών.

Το ευρώ διολισθαίνει 0,2% έναντι του αμερικανικού νομίσματος. Την προηγούμενη εβδομάδα, η ισοτιμία με το δολάριο σκαρφάλωσε ως και το 1,2092 δολάριο, το υψηλότερα επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2015.

Το δολάριο ενισχύεται και έναντι του κινεζικού γουάν. H κεντρική τράπεζα της Κίνας εγκατέλειψε δύο κανονισμούς που είχαν σαν στόχο την ενίσχυση του γουάν, σε μια ένδειξη πως έχουν υποχωρήσει οι ανησυχίες για την υποτίμηση του νομίσματος και τη φυγή κεφαλαίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v