Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξανά ασυγκίνητη η στερλίνα από τα οικονομικά στοιχεία

Η βρετανική λίρα ενισχύεται 0,55% έναντι του δολαρίου στο 1,3171. Ισχυροποιείται το ευρώ και αποδυναμώνεται το δολάριο, μετά τα χθεσινά σχόλια Ντράγκι.

Ανοδικά κινείται η στερλίνα, παρότι σημερινά στοιχεία της βρετανικής στατιστικής υπηρεσίας κατέδειξαν χαμηλότερη από το αναμενόμενο συνολική βιομηχανική παραγωγή, αλλά και συρρίκνωση στον τομέα των κατασκευών.

Η λίρα ενισχύεται από το πρωί και μετά την ανακοίνωση των οικονομικών στοιχείων αυξάνει τα κέρδη. Αυτή τη στιγμή καταγράφει άνοδο 0,55% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,3171 δολάριο.

Το ευρώ ενισχύεται και σήμερα, ενώ την ίδια ώρα υποχωρεί το δολάριο, μετά τα χθεσινά σχόλια του Μάριο Ντράγκι. Ο κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε πως τα επιτόκια θα παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα για παρατεταμένη χρονική περίοδο και αρκετά αφότου λάβει τέλος το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Πάντως πηγές του Reuters επεσήμαναν σήμερα πως το επόμενο βήμα των αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας θα είναι η ελάττωση των αγορών ομολόγων. Οι κεντρικοί τραπεζίτες συζήτησαν τέσσερα σχετικά σενάρια.

Το κοινό νόμισμα ενισχύεται 0,41% έναντι του αμερικανικού στο 1,2073.

Ο δείκτης DXY που παρακολουθεί τις επιδόσεις του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων υποχωρεί κατά 0,42% και διαμορφώνεται στις 91,15 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v