Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό έξι εβδομάδων έναντι του γεν υποχωρεί το δολάριο

Το αμερικανικό νόμισμα διολίσθησε στα 110,005 γεν, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 15 Ιουνίου.

Το δολάριο υποχώρησε σε χαμηλό έξι εβδομάδων έναντι του γεν την Τρίτη, εν μέσω πιέσεων από την πολιτική αναταραχή στις ΗΠΑ και τις αμφιβολίες για το αν η Fed θα προχωρήσει σε νέα αύξηση επιτοκίου φέτος.

Το αμερικανικό νόμισμα διολίσθησε στα 110,005 γεν, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 15 Ιουνίου.

Αν και το δολάριο μπορεί να ανακάμψει σε επίπεδα κοντά στα 111,5 γεν, αν τα επερχόμενα οικονομικά στοιχεία είναι ισχυρά, μια άνοδος στα επίπεδα των 112 γεν δεν φαίνεται πιθανό βραχυπρόθεσμα, υποστήριξε ο Teppei Ino, αναλυτής της Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ στη Σιγκαπούρη.

O πρόεδρος Τραμπ αποφάσισε να απομακρύνει τον Άντονι Σκαραμούτσι από διευθυντή επικοινωνίας του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με τους New York Times, η απομάκρυνση του Σκαραμούτσι, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα πριν από δέκα ημέρες, ήταν απαίτηση του νέου προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, απόστρατου στρατηγού Τζον Κέλι.

Oι χαμηλότερες προσδοκίες για το αν ο Τραμπ θα καταφέρει να περάσει από το Κογκρέσο τα σχέδια για τη φορολογική μεταρρύθμιση και τις δαπάνες στις υποδομές έχουν αποδυναμώσει και τις προσδοκίες για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό, ασκώντας πίεση στο δολάριο.

Ο δείκτης US Dollar Index, ο οποίος παρακολουθεί τις κινήσεις του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι νομισμάτων, υποχώρησε 2,9% τον Ιούλιο.

Ο δείκτης κινείται την Τρίτη στις 92,87 μονάδες, ενώ τη Δευτέρα είχε υποχωρήσει στις 92,784 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2016.

Το ευρώ υποχωρεί 0,1% έναντι του δολαρίου στο 1,183 δολάριο, μετά το υψηλό των 2,5 ετών που άγγιξε στις ασιατικές αγορές την Τρίτη στο 1,1846 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v