Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tέταρτη ημέρα απωλειών για το ελβετικό φράγκο

Το φράγκο υποχωρεί περίπου 0,7% έναντι του δολαρίου, στο 1,031 δολάριο. Το νόμισμα έχει καταγράψει απώλειες περίπου 3% έναντι του δολαρίου αυτή την εβδομάδα.

To ελβετικό φράγκο υποχωρεί για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση και οδεύει για τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση των τελευταίων έξι ετών έναντι του ευρώ, εν μέσω ισχυρών πωλήσεων από hedge funds.

Η πτώση του ελβετικού νομίσματος έναντι του ευρώ πυροδοτήθηκε μετά από δήλωση του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας (SNB) της χώρας Thomas Jordan ότι το νόμισμα παραμένει «σημαντικά υπερτιμημένο».

Η πιο υποστηρικτική στάση της SNB προς μια υποτίμηση του νομίσματος έρχεται σε αντίθεση με την ΕΚΤ, η οποία έχει στείλει σήμα ότι δεν θεωρεί πρόβλημα την ανατίμηση του ευρώ.

Το φράγκο υποχωρεί περίπου 0,7% έναντι του δολαρίου, στο 1,031 δολάριο. Το νόμισμα έχει καταγράψει απώλειες περίπου 3% έναντι του δολαρίου αυτή την εβδομάδα. Είναι η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Οκτώβριο του 2015.

Έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος, το φράγκο βρίσκεται στο 0,889 ευρώ, χαμηλότερα από τον μέσο όρο των 200 ημέρων για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v