Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από το χαμηλό επτά μηνών ανακάμπτει το δολάριο

Σε ανοδική τροχιά το δολάριο σε σχέση με το ευρώ. Στο επίκεντρο η συνεδρίαση της ΕΚΤ. Ενισχύεται η στερλίνα μία μέρα πριν τις εκλογές.

Από το χαμηλό επτά μηνών ανακάμπτει το δολάριο έναντι του ευρώ εν αναμονή της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεδριάζει αύριο και, μεταξύ άλλων, οι επενδυτές αναμένουν υποβάθμιση της πρόβλεψης για τον πληθωρισμό. Τις πιέσεις στο ευρώ πυροδότησε ένα ρεπορτάζ του Bloomberg που έκανε λόγο σήμερα το πρωί για υποβάθμιση της πρόβλεψης για το 2019.

Παρότι τα επιτόκια αναμένεται να παραμείνουν αμετάβλητα, η υποχώρηση του ευρώ ουσιαστικά προλαμβάνει μια πιθανή αλλαγή στη ρητορική που θα χρησιμοποιήσει η τράπεζα στην αξιολόγηση μελλοντικών οικονομικών ρίσκων.

Το δολάριο ενισχύεται 0,7% έναντι του ευρώ στο 1,1254 δολ. από 1,1277 την Τρίτη. Το αμερικανικό νόμισμα κινείται σε ένα εύρος διακύμανσης μεταξύ 1,1205 έως 1,1284.

Παράλληλα, το δολάριο σημειώνει οριακή πτώση 0,1% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στα 109,36 γεν από 110,41 την προηγούμενη μέρα.

Αντίστοιχα η στερλίνα ενισχύεται 0,4% έναντι του δολαρίου στο 1,2964 από 1,2912 την Τρίτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v