Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύεται το δολάριο με το βλέμμα στη Fed

Ο DXY δείχνει ισχυροποίηση του δολαρίου, εν αναμονή «επιβεβαίωσης» από τη Fed για πιθανή άνοδο επιτοκίων τον Ιούνιο. Πτωτικά κινείται το ευρώ, το οποίο δεν επηρεάστηκε από τα θετικά στοιχεία για την ανάπτυξη τριμήνου της ευρωζώνης.

Ανοδικά κινείται το δολάριο έναντι των περισσοτέρων από τα μεγάλα νομίσματα, καθώς οι επενδυτές εστιάζουν την προσοχή τους στην ανακοίνωση της Fed αργότερα σήμερα, για ενδείξεις σχετικά με το αν τα «πονταρίσματα» υπέρ μιας ανόδου επιτοκίων τον Ιούνιο είναι δικαιολογημένα.

Ο δείκτης DXY που παρακολουθεί τις επιδόσεις του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων ενισχύεται κατά 0,12% και διαμορφώνεται στις 99,07 μονάδες.

Η Fed εκτιμάται ευρέως πως θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια με την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασής της σήμερα, ωστόσο οι επενδυτές περιμένουν να δουν αν η κεντρική τράπεζα θα υποβαθμίσει την υποτονικότητα που εμφανίζει η οικονομία το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να αφήσει «ανοικτή την πόρτα» για δράση της τον επόμενο μήνα.

Στο μεταξύ, στοιχεία που κατέδειξαν σήμερα πως η οικονομία της ευρωζώνης ξεκίνησε τη χρονιά με εύρωστη ανάπτυξη, ελάχιστο αντίκτυπο είχαν στο ευρώ, με τους αναλυτές να επισημαίνουν πως το κοινό νόμισμα -το οποίο άγγιξε την περασμένη εβδομάδα τα υψηλότερά του επίπεδα από τις αρχές Νοεμβρίου- ήδη από πριν αποκρυστάλλωνε «πολλά καλά νέα».

Το ευρώ υποχωρεί 0,13% έναντι του δολαρίου, στο 1,0918.

«Μπορεί η ΕΚΤ να συζητά για ομαλοποίηση της πολιτικής, αλλά τελικά συνεχίζει τη χαλάρωση. Εξακολουθούν να διευρύνουν τον ισολογισμό τους», εξήγησε ο Hamish Pepper, στρατηγικός αναλυτής για τα νομίσματα στην Barclays στο Λονδίνο.

Ο αναλυτής πρόσθεσε ότι «στο δεύτερο μισό του έτους είναι που θα δοκιμαστεί η κάπως επιθετική ρητορική που παρουσιάζεται γύρω από την ΕΚΤ και μια αισιόδοξη ρητορική γύρω από το ευρώ», ενώ εκτίμησε πως το κοινό νόμισμα θα δυσκολευτεί να αυξηθεί πολύ παραπάνω του 1,09 δολαρίου.

Η στερλίνα καταγράφει πτώση 0,15% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,2920 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v