Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι για το ευρώ μετά την ελληνική συμφωνία

Η συμφωνία τόνωσε την εμπιστοσύνη των επενδυτών και το κοινό νόμισμα ενισχύεται 0,20% έναντι του δολαρίου στο 1,0922. Η στερλίνα κινείται ανοδικά λόγω βρετανικών οικονομικών στοιχείων και το δολάριο υποχωρεί.

Ανοδικά κινείται το ευρώ, καθώς τονώθηκε από την ανακούφιση που ακολούθησε αφότου η Ελλάδα έφτασε σε συμφωνία με τους πιστωτές της για απελευθέρωση της επόμενης δόσης.

Το κοινό νόμισμα ενισχύεται 0,20% έναντι του αμερικανικού, στο 1,0922 δολάριο.

Το ευρώ ήδη ακολουθούσε ανοδική πορεία τις τελευταίες εβδομάδες, χάρη στην αισιοδοξία που πυροδότησε η έκβαση του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών και η νίκη Μακρόν. Σήμερα οι επενδυτές καλωσόρισαν την είδηση για συμφωνία Ελλάδας-πιστωτών μετά τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις.

Ανοδικά κινείται και η στερλίνα, αφότου σημερινά μακροοικονομικά στοιχεία κατέδειξαν πως ο PMI για τον βρετανικό τομέα μεταποίησης άγγιξε τριετή υψηλά τον Απρίλιο, στο 57,3 έναντι μέσης εκτίμησης των αναλυτών της FactSet για 54,1.

Η βρετανική λίρα ενισχύεται 0,12% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 0,2901 δολάριο.

Ο δείκτης DXY, που παρατηρεί τις επιδόσεις του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων, υποχωρεί κατά 0,08% στις 99,06 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v