Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά η στερλίνα, υποχωρεί το δολάριο

Το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί 0,02% στο 1,2655 δολάριο. Το ευρώ κινείται ανοδικά έναντι του αμερικανικού νομίσματος, κατά 0,17% στο 1,0646, ενώ ο δείκτης DXY καταγράφει πτώση 0,22%.

Σταθεροποιητικά κινείται η στερλίνα μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων που κατέδειξαν υποχώρηση του αριθμού των ατόμων που εργάζονται στη Βρετανία, ενώ οι επενδυτές έχουν επικεντρωθεί στη σημερινή συνεδρίαση της Fed και την αύξηση των επιτοκίων που αναμένεται για πρώτη φορά έπειτα από έναν χρόνο.

Η βρετανική λίρα καταγράφει ελάχιστη πτώση της τάξης του 0,02% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,2655 δολάριο.

Η βρετανική στατιστική υπηρεσία γνωστοποίησε σήμερα πως ο αριθμός των εργαζομένων στη χώρα υποχώρησε κατά 6.000 στη διάρκεια των τριών μηνών μέχρι τον Οκτώβριο, παρότι το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο. Ωστόσο τα νέα στοιχεία δεν κατάφεραν να οδηγήσουν σε μεγάλες κινήσεις του νομίσματος, καθώς τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Fed.

Η αγορά είναι σχεδόν βέβαια πως αμερικανική κεντρική τράπεζα θα αυξήσει αργότερα σήμερα το βασικό της επιτόκιο, αλλά θα είναι το τι θα υπαινιχθεί η Τζάνετ Γέλεν για τις μελλοντικές ανόδους που θα οδηγήσει τις κινήσεις των νομισμάτων.

Στο μεταξύ ο δείκτης DXY που παρακολουθεί τις επιδόσεις του δολαρίου έναντι έξι νομισμάτων υποχωρεί κατά 0,22% στις 100,84 μονάδες.

Ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, κατά 0,17% στο 1,0646.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v