Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ιστορικό χαμηλό έναντι του ευρώ η στερλίνα

Σε ιστορικό χαμηλό επίπεδο έναντι του ευρώ, έως τις 74,01 πένες ανά ευρώ και σε χαμηλό μίας εβδομάδας έναντι του δολαρίου διαμορφώνεται η στερλίνα, καθώς ενισχύονται οι προοπτικές μείωσης των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας.

Σε ιστορικό χαμηλό επίπεδο έναντι του ευρώ και σε χαμηλό μίας εβδομάδας έναντι του δολαρίου διαμορφώνεται η στερλίνα, καθώς ενισχύονται οι προοπτικές μείωσης των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας.

Σύμφωνα με έρευνα 55 οικονομολόγων από το Bloomberg η BoE θα προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης έως το γ’ τρίμηνο του 2008, με αποτέλεσμα αυτά να διαμορφωθούν στο 5,25%.

”Η στερλίνα εξαρτάται, σχεδόν αποκλειστικά, από την πορεία των επιτοκίων στη Βρετανία”, σημειώνει στο Bloomberg, ο Adam Come, αναλυτής συναλλαγματικών αγορών της Royal Bank of Canada.

Η στερλίνα υποχώρησε έως τις 74,01 πένες ανά ευρώ – δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από την ”είσοδο” του κοινού νομίσματος στις αγορές το 1999 – ενώ διαμορφώθηκε έως και τα 1,9838 δολάρια, δηλαδή τη χαμηλότερη ισοτιμία της με το αμερικανικό νόμισμα από τις 26/12/2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v