Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιστορικό χαμηλό της στερλίνας έναντι του ευρώ

Σε ιστορικό χαμηλό έναντι του ευρώ ”προσγειώθηκε” η στερλίνα, μετά την ανακοίνωση για νέα πτώση στις τιμές ακινήτων στη Βρετανία, γεγονός το οποίο ενισχύει τις πιθανότητες για νέα μείωση επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας (BoE). Το βρετανικό νόμισμα έφθασε έως τις 72,61 πένες ανά ευρώ.

Σε ιστορικό χαμηλό έναντι του ευρώ ”προσγειώθηκε” η στερλίνα, μετά την ανακοίνωση για νέα πτώση στις τιμές ακινήτων στη Βρετανία, γεγονός το οποίο ενισχύει τις πιθανότητες για νέα μείωση επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας (BoE).

Παράλληλα η στερλίνα υποχώρησε σε χαμηλό τεσσάρων μηνών έναντι του δολαρίου, ενώ εάν η τάση έναντι του ευρώ συνεχιστεί, θα είναι η πρώτη φορά από το 2004 που το βρετανικό νόμισμα θα σημειώσει ετήσιες απώλειες έναντι του ευρώ.

”Οι επενδυτές στις αγορές συναλλάγματος θα πρέπει να αναμένουν περαιτέρω αποδυνάμωση της στερλίνας έναντι του ευρώ”, υπογραμμίζει στο Bloomberg, ο Niels From, αναλυτής των αγορών συναλλάγματος στην Dresdner Kleinwort.

H στερλίνα υποχώρησε έως και 72,61 πένες ανά ευρώ, ήτοι στο χαμηλότερο επίπεδο από την εισαγωγή του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος στις αγορές συναλλάγματος το 1999, ενώ ανέκαμψε ελαφρώς στις 72,55 πένες.

Παράλληλα υποχώρησε στα 1,9823 δολάρια ανά στερλίνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v