Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλά 4 μηνών το δολάριο έναντι ευρώ και γεν

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών διαπραγματεύεται το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν, μετά τις ανακοινώσεις για επιτάχυνση πληθωρισμού σε Ευρώπη και ΗΠΑ τον Νοέμβριο.

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών διαπραγματεύεται το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν, μετά τις ανακοινώσεις για επιτάχυνση πληθωρισμού στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 3,1% τον Νοέμβριο, έναντι του 2,6% τον Οκτώβριο και του 1,9% τον Νοέμβριο του 2006.

Εν τω μεταξύ, η μεγαλύτερη του αναμενομένου αύξηση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ μετριάζουν τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του πληθωριθσμού της ευρωζώνης, το ευρώ σημείωσε υποχώρηση 1% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,4506 δολάριο.

Το δολάριο ισχυροποιείται και έναντι του γεν, στα 113,079 γεν, καθώς το ιαπωνικό νόμισμα δέχεται πιέσεις και από τη σημαντική υποχώρηση του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης της Ιαπωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v