Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύεται η στερλίνα λόγω θετικών βρετανικών στοιχείων

Το βρετανικό νόμισμα ενισχύεται 0,47% έναντι του αμερικανικού στο 1,3142 δολάριο, αν και παρά τα ενθαρρυντικά στοιχεία οι επενδυτές ανησυχούν ότι θα «στερέψει» το ξένο κεφάλαιο στη χώρα. Μικρή άνοδο εμφανίζει το ευρώ.

Ανοδικά κινείται η στερλίνα χάρη στα θετικά στοιχεία για τη βελτιωμένη καταναλωτική εμπιστοσύνη και την άνοδο των τιμών των βρετανικών κατοικιών τον Αύγουστο, τα οποία προστίθενται στις ενδείξεις για την ανθεκτικότητα της οικονομίας της Βρετανίας στην απόφαση για έξοδο από την ΕΕ.

Η βρετανική λίρα ενισχύεται κατά 0,47% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στο 1,3142 δολάριο.

«Μέσα σε μία νύχτα είδαμε τη βρετανική καταναλωτική εμπιστοσύνη του Αυγούστου να ανακάμπτει», ανέφερε ο ανώτατος στρατηγικός αναλυτής της Morgan Stanley, Hans Redeker, προσθέτοντας ότι παραμένει αισιόδοξος για τη στερλίνα βραχυπρόθεσμα.

Πάντως το Reuters αναφέρει ότι, παρά τα ενθαρρυντικά στοιχεία που καταδεικνύουν ανθεκτικότητα της οικονομίας, οι επενδυτές ανησυχούν ότι θα «στερέψει» το ξένο κεφάλαιο και το ήδη τεράστιο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της Βρετανίας θα μείνει εκτεθειμένο σε περαιτέρω διεύρυνση.

Το ευρώ εμφανίζει μικρή άνοδο 0,03% έναντι του δολαρίου, στο 1,1147.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v