Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύεται το δολάριο λόγω ανανεωμένων προσδοκιών για τα επιτόκια

Το δολάριο ισχυροποιείται καθώς Γέλεν και Φίσερ τόνωσαν τις προσδοκίες για αύξηση επιτοκίων φέτος. Η στερλίνα υποχωρεί 0,36% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στο 1,3087 δολάριο, ενώ το ευρώ εμφανίζει πτώση 0,13% στο 1,1182 δολάριο.

Ανοδικά κινείται το δολάριο έναντι του ευρώ και της στερλίνας, ενώ νωρίτερα σήμερα άγγιξε υψηλά τριών εβδομάδων έναντι του γεν, καθώς οι φορείς χάραξης πολιτικής της Fed τόνωσαν τις προσδοκίες για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων στο άμεσο μέλλον.

Ο δείκτης DXY ενισχύεται κατά 0,17% στο 95,64. Η στερλίνα υποχωρεί έναντι του αμερικανικού νομίσματος κατά 0,36% στο 1,3089 δολάριο και το ευρώ εμφανίζει πτώση 0,13% σε 1,1182 δολάριο.

Σύμφωνα με το Reuters, βάσει του εργαλείου FedWatch της CME Group, οι αγορές αναμένουν κατά ένα 30% μια αύξηση των επιτοκίων το Σεπτέμβριο, από 18% πριν τις σημερινές ομιλίες της Τζάνετ Γέλεν και του αναπληρωτή της, Στάνλεϊ Φίσερ.

Η πιθανότητα αύξησης το Δεκέμβριο αυξήθηκε σε πάνω από 60%, από 57% πριν τις ομιλίες των φορέων.

«Ο Φίσερ επιβεβαίωσε την ευρεία άποψη της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς ότι η οικονομία έχει ισχυροποιηθεί και ότι τα επιτόκια πρέπει να αυξηθούν σταδιακά, πιθανώς ξανά τον επόμενο μήνα αν η έκθεση αυτής της εβδομάδας για την απασχόληση υποστηρίζει μια αύξηση των επιτοκίων», τόνισε ο Stewart Richardson της RMG Wealth Management.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v