Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το δολάριο, σταθεροποιείται η στερλίνα

Αμετάβλητη η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, ενώ η στερλίνα ενισχύεται 0,54% έναντι του αμερικανικού νομίσματος. Τα βλέμματα στραμμένα στη Fed και την Τράπεζα της Αγγλίας, και τις επόμενες κινήσεις των επιτοκίων.

Το δολάριο υποχωρεί έναντι των περισσότερων μεγάλων νομισμάτων, καθώς οι επενδυτές είναι εν αναμονή στοιχείων για την απασχόληση. Παράλληλα, η στερλίνα σταθεροποιείται κοντά στα χαμηλά 31 ετών, έπειτα από τις χειρότερες επιδόσεις τριών εβδομάδων που εμφάνισε από το 1992 και μετά.

Η βρετανική λίρα ενισχύεται 0,54% έναντι του δολαρίου, στο 1,2978. Αντίθετα, αμετάβλητη παραμένει η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου.

Όπως εξήγησε ο Josh O'Byrne, στρατηγικός αναλυτής στο Citi, οι επενδυτές αναμένουν να δουν αν τα στοιχεία για τη μισθοδοσία στις ΗΠΑ θα επιβεβαιώσουν τις υποψίες ότι η τάση ανάπτυξης έχει μειωθεί και πως η Fed θα κινηθεί αργά σε ό,τι αφορά στα επιτόκια.

Ο ειδικός τόνισε ότι για να αλλάξει αυτή η κυρίαρχη άποψη, «πιθανώς θα χρειαστούμε ένα πολύ ισχυρό νούμερο».

Σε ό,τι αφορά στη στερλίνα, οι traders εστιάζουν στην Τράπεζα της Αγγλίας που θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα για να αποφασίσει το αν θα αφήσει το βασικό επιτόκιο στο ιστορικό χαμηλό του 0,5% ή θα το μειώσει για να τονώσει την οικονομία.

«Βασική» η κίνηση της κεντρικής τράπεζας, επιβεβαιώνει και η BNP Paribas.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v