Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέμπτη ημέρα ανόδου για το δολάριο

Από την αρχή της εβδομάδας, το ευρωπαϊκό νόμισμα έχει υποχωρήσει κατά 0,9%, λόγω και των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες, ενώ το δολάριο έχει ενισχυθεί κατά 1,2% έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων.

Ανοδικά για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση κινείται το δολάριο έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν ότι οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε δυο αυξήσεις επιτοκίων φέτος.

Χθες ο πρόεδρος της Fed του Σέιντ Λούις, Τζέιμς Μπούλαρντ, έκανε λόγο για τουλάχιστον δυο αυξήσεις επιτοκίων φέτος, με την πρώτη να πραγματοποιείται ακόμα και τον Απρίλιο. Παρόμοιες δηλώσεις είχαν κάνει τις προηγούμενες ημέρες και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Fed.

Ο δολαριακός δείκτης άγγιξε σήμερα υψηλό οκτώ ημερών έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, στο 96,332, ενώ από την αρχή της εβδομάδας έχει καταγράψει κέρδη 1,2%.

Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,13% στα 1,1170 δολάρια, αγγίζοντας νωρίτερα το χαμηλό οκτώ ημερών των 1,1149 δολαρίων. Από την αρχή της εβδομάδας, το ευρωπαϊκό νόμισμα έχει υποχωρήσει κατά 0,9%, λόγω και των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

Την ίδια ώρα, η στερλίνα καταγράφει την χειρότερη εβδομάδα των τελευταίων έξι ετών, έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, καθώς φαίνεται να αυξάνονται οι πιθανότητες εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2014 έναντι του ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v