Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά η αγορά συναλλάγματος

Οι δηλώσεις αξιωματούχων της Fed για τα αμερικανικά επιτόκια σταθεροποιούν το δολάριο. Χαμηλότερα η στερλίνα στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

Σταθεροποιητικά κινείται το δολάριο, μετά τα σχόλια αξιωματούχων της Fed για τις αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων.

Ο δολαριακός δείκτης ενισχύονταν κατά περίπου 0,1% στο 95,758, ενώ το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,18% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στα 1,1198 δολάρια.

Χθες ο πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφειας δήλωσε πως η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο μιας ακόμα αύξησης επιτοκίων ακόμα και τον επόμενο μήνα να συνεχίσει να βελτιώνεται η αμερικανική οικονομία, σημειώνοντας πως θα προτιμούσε τουλάχιστον τρεις αυξήσεις πριν το τέλος του έτους.

Επίσης, ο πρόεδρος της Fed του Σικάγο είπε πως αναμένει δυο ακόμα αυξήσεις επιτοκίων φέτος, εκτός και αν τα οικονομικά στοιχεία είναι πολύ ισχυρότερα του αναμενόμενου ή ο πληθωρισμός ενισχυθεί με ταχύτερο του αναμενόμενου ρυθμό.

Χαμηλότερα κατά 0,1% η στερλίνα στα 1,4195 δολάρια, καθώς οι χθεσινές τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες εντείνουν τις ανησυχίες ότι οι βρετανοί ψηφοφόροι ίσως ψηφίσουν υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ στο δημοψήφισμα του Ιουνίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v