Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρική κρίση στις αγορές συναλλάγματος

Το δολάριο υποχωρούσε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2015 έναντι του γεν, ενώ το ρωσικό νόμισμα άγγιξε ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου.

Στα ύψη η ζήτηση για γεν σήμερα, καθώς η διάθεση για τοποθετήσεις σε τίτλους υψηλού ρίσκου περιορίστηκε λόγω της νέας πτώσης της τιμής του πετρελαίου σε χαμηλό 13 ετών, με αποτέλεσμα το δολάριο να διολισθαίνει σε χαμηλό ενός έτους έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, με τους επενδυτές να δίνουν τώρα λιγότερες πιθανότητες για νέα σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Fed.

Το δολάριο υποχωρούσε κατά περισσότερο από 1,2% στα 116,10 γεν, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2015, μετά την άνοδό του στα 118,15 γεν χθες.

Το ευρώ επίσης κινείται υψηλότερα έναντι του δολαρίου, στα 1.0922 δολάρια, ωστόσο υποαποδίδει έναντι του γεν, υποχωρώντας κατά 0,7% στα 127,34 γεν νωρίτερα.

Τις απώλειές του επέκτεινε το ρούβλι, το οποίο κινείτο στα 80 ρούβλια ανά δολάριο, κοντά σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο έναντι του αμερικανικού νομίσματος καθώς οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν και οι παγκόσμιες αγορές καταγράφουν πτώση.

Το ρούβλι άγγιξε νωρίτερα το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 μηνών στα 80,02 ρούβλια ανά δολάριο πριν ανακάμψει οριακά. Το ρωσικό νόμισμα υποχώρησε στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 80,1 ανά δολάριο τον Δεκέμβριο του 2014.

Το ευρώ ανήλθε έως τα 87,67 ρούβλια, επίσης το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2014.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v