Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι δηλώσεις στελεχών της ΕΚΤ στηρίζουν το ευρώ

Οι επιφυλάξεις στελεχών της ΕΚΤ για περαιτέρω νομισματική χαλάρωση δίνουν ώθηση στο ευρώ, ενώ η στερλίνα παραμένει κοντά σε χαμηλό πεντέμισι ετών. "Βουτιά" για το δολάριο Καναδά, λόγω της πτώσης της τιμής του πετρελαίου.

Οι δηλώσεις που έκαναν στο Reuters στελέχη της ΕΚΤ, εκφράζοντας επιφυλάξεις για το ενδεχόμενο περαιτέρω ενεργειών για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δίνουν ώθηση στο ευρώ, που ενισχύεται έναντι του δολαρίου και της στερλίνας.

Την ίδια ώρα, το βρετανικό νόμισμα παραμένει κοντά σε χαμηλό πεντέμισι ετών έναντι του δολαρίου και 11 μηνών έναντι του ευρώ, καθώς οι επενδυτές περιμένουν το αποτέλεσμα της σημερινής συνεδρίασης της Τράπεζας της Αγγλίας, αναζητώντας στοιχεία για το πόσο ακόμα θα διατηρηθούν χαμηλά τα επιτόκιά της.

Το ευρώ κινείται 0,42% υψηλότερα έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στα 1,0920 δολάρια, ενώ η στερλίνα διαπραγματεύεται στα 1,4415 δολάρια και υποχωρεί κατά 0,5% έναντι του ευρώ στις 75,86 πένες.

Εν τω μεταξύ, η πτώση της τιμής του πετρελαίου, οδηγεί το δολάριο Καναδά στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2003, τροφοδοτώντας τις εικασίες περί μείωσης των καναδικών επιτοκίων την ερχόμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v