Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί από το υψηλό ενός μήνα το ευρώ

Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,43% στο 1,089 δολάριο, έχοντας χθες κάνει ράλι 3,1% έναντι του αμερικανικού νομίσματος -η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος από τον Μάρτιο του 2009.

Μετά τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο των τελευταίων επτά ετών που κατέγραψε χθες, στον απόηχο των ανακοινώσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που δεν ικανοποίησαν τις αγορές, το ευρώ κινείται σήμερα λίγο χαμηλότερα, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στην ανακοίνωση, αργότερα σήμερα, των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Το ευρώ υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 0,43% στο 1,089 δολάριο, έχοντας χθες κάνει ράλι 3,1% έναντι του αμερικανικού νομίσματος -η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος από τον Μάρτιο του 2009. Λίγο πριν την ανακοίνωση της ΕΚΤ, το ευρώ είχε υποχωρήσει στο χαμηλό επτάμισι μηνών του 1,0523 δολαρίου, για να αγγίξει λίγη ώρα αργότερα το 1,0981 δολάριο.

Σημειώνεται ότι οι αγορές περίμεναν ότι ο Ντράγκι θα ανακοίνωνε πιο «επιθετικά» μέτρα, μεταξύ των οποίων μια μεγαλύτερη μείωση των επιτοκίων καταθέσεων και ίσως και αύξηση στις μηνιαίες αγορές ομολόγων.

Οι επενδυτές περιμένουν τώρα τα στοιχεία για την αμερικανική απασχόληση, που εκτιμάται ότι θα λειτουργήσουν υποστηρικτικά για τη λήψη απόφασης υπέρ της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων αυτόν τον μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v