Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό επτάμισι μηνών το ευρώ, εν αναμονή της ΕΚΤ

Οι χθεσινές δηλώσεις Yellen για τα αμερικανικά επιτόκια έστειλαν το δολάριο σε υψηλό δωδεκάμισι ετών έναντι ενός καλαθιού έξι νομισμάτων, ενώ το ευρώ να υποχωρεί έως και τo 1,0550 δολάριo, το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Απριλίου, εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΚΤ.

Προς το χαμηλό επτάμισι μηνών υποχωρεί το ευρώ, με τους επενδυτές να αναμένουν την ΕΚΤ να ανακοινώσει σημαντική επέκταση του ήδη τεράστιου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσής της.

Η διαφοροποίηση στη νομισματική πολιτική μεταξύ της ΕΚΤ και της Fed έγινε ακόμα πιο εμφανής χθες, όταν η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων αυτόν τον μήνα.

Οι δηλώσεις της έστειλαν το δολάριο σε υψηλό δωδεκάμισι ετών έναντι ενός καλαθιού έξι νομισμάτων, με το ευρώ να υποχωρεί έως και τo 1,0550 δολάριo, το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Απριλίου. Έναντι του γεν, το δολάριο ενισχύεται κατά 0,2% στα 123,49 γεν, κοντά σε υψηλό τριών μηνών.

Η ΕΚΤ συνεδριάζει σήμερα και αναμένεται να ανακοινώσει ένα μείγμα μέτρων που ενδέχεται να περιλαμβάνουν περαιτέρω μείωση των επιτοκίων καταθέσεων καθώς και επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων ύψους 1,1 τρισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v