Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό επταμήνου έναντι του δολαρίου το ευρώ

Οι επιθέσεις στο Παρίσι στρέφουν τους επενδυτές σε "ασφαλή καταφύγια", αν και η αντίδρασή τους είναι σχετικά περιορισμένη.

Σε χαμηλό εξίμισι μηνών έναντι του γεν και κοντά σε χαμηλό επταμήνου έναντι του δολαρίου κινείται το ευρώ, καθώς οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι καθιστούν τους επενδυτές επιφυλακτικούς, στρέφοντάς τους στα «ασφαλή καταφύγια» του ελβετικού φράγκου και του γεν.

Το ελβετικό φράγκο ενισχυόταν κατά 0,3% έναντι του ευρώ, ενώ το ευρωπαϊκό νόμισμα υποχωρούσε στα 132 γεν, έχοντας νωρίτερα αγγίξει το χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Απριλίου, στα 130,66 γεν.

Το ευρώ υποχωρεί επίσης κατά 0,5% έναντι του δολαρίου, στο 1,0720 δολάριο, κοντά δηλαδή στο χαμηλό του 1,0674 δολαρίου που είχε αγγίξει την προηγούμενη εβδομάδα. Σημειώνεται πως από τις 15 Οκτωβρίου, όταν άγγιξε την «κορυφή» του 1,1495 δολαρίου, έχει υποχωρήσει κατά σχεδόν 7%.

Σημειώνεται πάντως πως ορισμένοι αναλυτές θεωρούν ότι η αντίδραση στις αυξημένες ανησυχίες που προκαλούν οι επιθέσεις στο Παρίσι ήταν σχετικά περιορισμένη, με τους επενδυτές πιθανότατα να επικεντρώνουν την προσοχή τους στην αυξανόμενη διαφοροποίηση των νομισματικών πολιτικών της Fed και της ΕΚΤ.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα κινούνταν πτωτικά και πριν τις επιθέσεις, λόγω προσδοκιών ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της τον επόμενο μήνα, ή ενδεχομένως και σε περαιτέρω μείωση του επιτοκίου καταθέσεών της, καθώς και σε διεύρυνση του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v