Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα το ευρώ έναντι του δολαρίου

Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,38% έναντι του δολαρίου, στα 1,0777 δολάρια, ενώ το αμερικανικό νόμισμα κινείται σταθεροποιητικά έναντι του γεν, στα 122,75 γεν.

Με θετικό πρόσημο αναμένεται να κλείσει η εβδομάδα για το ευρώ, που παρά την υποχώρηση κατά 0,4% περίπου που καταγράφει αυτήν την ώρα, παραμένει πάνω από τα 1,07 δολάρια, βάζοντας «φρένο» σε όσους προσδοκούσαν εκτίναξη του δολαρίου μετά τα πολύ καλά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρίσκονται τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το ΑΕΠ της Ευρώπης, καθώς και τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αργότερα για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ.

Χθες, ο υποδιοικητής της Fed, Stanley Fischer, σημείωσε την επίπτωση που έχει η άνοδος του δολαρίου στον πληθωρισμό, ωστόσο δεν έδωσε κάποια ένδειξη ότι η ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην αύξηση των επιτοκίων.

Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,38% έναντι του δολαρίου, στα 1,0777 δολάρια, ενώ το αμερικανικό νόμισμα κινείται σταθεροποιητικά έναντι του γεν, στα 122,75 γεν. Χαμηλότερα κατά 0,1% έναντι του δολαρίου κινείται η στερλίνα, στα 1,5219 δολάρια, και περίπου 0,5% υψηλότερα έναντι του ευρώ, στις 70,68 πένες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v