Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα 1,08 δολάρια «βλέπει» το ευρώ

Συνεχίζεται η πτωτική κίνηση του ευρωπαϊκού νομίσματος, με τους επενδυτές να αναμένουν την ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Ακόμα και κάτω από τα 1,08 δολάρια ενδέχεται να υποχωρήσει το ευρώ, για πρώτη φορά από τον Απρίλιο, αν τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα για την απασχόληση στις ΗΠΑ στηρίξουν την απόφαση για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το Reuters.

«Το μόνο που έχει σημασία για τη Fed είναι να βρεθεί ένας αριθμός που να δείχνει πως η δυναμική των στοιχείων έχει γίνει και πάλι θετική», σχολιάζει ο αναλυτής της Bank of America Merrill Lynch, Αθανάσιος Βαμβακίδης. «Αν τα νούμερα είναι αδύναμα, το νούμερο του Δεκεμβρίου μπορεί να μην αρκεί για αύξηση των επιτοκίων από τη Fed. Νομίζω πως υπάρχει κάποιο ανοδικό ρίσκο (για το ευρώ) όμως μετά από οποιοδήποτε ράλι του ευρώ, θα πουλήσουμε και πάλι ευρώ».

Ο κ. Βαμβακίδης προβλέπει πτώση του ευρώ, σε ισοτιμία ένα προς ένα με το δολάριο, το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, και διαμόρφωση της ισοτιμίας στο 1,05 δολάρια στο τέλος του 2015.

Το ευρώ υποχωρεί αυτήν την ώρα έναντι του δολαρίου στα 1,0867 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v