Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί οριακά το δολάριο στο 1,1369

Οριακά χαμηλότερα κινείται το αμερικανικό νόμισμα σε σχέση με το ευρώ. Στο επίκεντρο τα οικονομικά στοιχεία της Κίνας και η Fed.

Συνεχίζονται οι πιέσεις στο δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν μετά τα κατώτερα των αναμενόμενων οικονομικά στοιχεία στην Κίνα.

Ειδικότερα, οι εισαγωγές και οι εξαγωγές στην Κίνα τον Σεπτέμβριο υποχώρησαν αισθητά ένδειξη επιβράδυνσης του ρυθμού ανάπτυξης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Επιπλέον στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος παραμένει και η επικείμενη απόφαση της Fed για τα επιτόκια. Σήμερα ο Bullard κάλεσε την Κεντρική Τράπεζα να προχωρήσει σύντομα σε αύξηση των επιτοκίων καθώς όπως δήλωσε οι στόχοι έχουν επιτευχθεί.

Το δολάριο υποχωρεί οριακά 0,1% σε σχέση με το ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,1369 δολ. από 1,1360 την Δευτέρα. Σημειώνεται ότι το αμερικανικό νόμισμα κινείται σε ένα εύρος διακύμανσης μεταξύ 1,1345 έως 1,1412 δολ.

Επιπλέον, το δολάριο σημειώνει πτώση 0,2% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 119,87 γεν από 120,03 την προηγούμενη μέρα.

Παράλληλα, η ισοτιμία δολαρίου- βρετανικής λίρας διαμορφώνεται στο 1,5227 από 1,5347 τη Δευτέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v